La Grande Forêt d’Anlier

Waar de wegen tussen de Ardennen en Lotharingen elkaar kruisen, vind je het prachtige Grande Forêt d’Anlier. Dit adembenemend kleurrijke landschap trekt bezoekers aan die hier en in de rest van de streek de heerlijk frisse lucht komen opsnuiven … Arduinna neemt je graag mee op een wandeling door haar koninkrijk van beukenbomen. Een feeërieke wereld waar het goed leven én eten is, want het bos heeft heel wat lekkers te bieden!

In hartje Luxemburg 

La Grande Forêt d’Anlier ligt in de provincie Luxemburg.Het bos strekt zich uit over 7.000 hectare, verdeeld over het grondgebied van de Ardennen en Lotharingen. In het noorden grenst het aan de prachtige agrarische hoogvlakte van Bastogne en het stroomgebied van de Sûre. Tal van dorpjes liggen verspreid over dit prachtige stukje groen.In deze streek vind je ook vier bekende steden: Bastogne, Neufchâteau, Aarlen en Habay-la-Neuve. 

Elke stad kan terugkijken op een bijzonder rijk verleden en samen vormen ze een opvallend erfgoed … Bastogne is bekend wegens het befaamde Ardennenoffensief, Neufchâteau lokt dan weer toeristen naar de vallei van het gelijknamige meer. In Aarlen kun je overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen en Habay-la-Neuve is een aaneenschakeling van kastelen en meertjes.

De sportieve toer op in La Grande Forêt d’Anlier

La Grande Forêt d’Anlier, waar slow toerisme uitgevonden lijkt, is een ideale streek om van de buitenlucht te genieten. Toeristen kunnen hun wandelschoenen aantrekken, een paard zadelen of op de fiets of mountainbike springen. Gespecialiseerde gidsen geven onderweg graag een woordje uitleg over de uitzonderlijke planten en dieren die in deze streek groeien en leven.

La Grande Forêt d’Anlier ontdekken

La Grande Forêt d’Anlier heeft voor ieder wat wils: sporten, culinair genieten, kuren, paardrijden … de keuze is eindeloos. 

De streek biedt diverse verblijfsmogelijkheden:

  • “Ik heb zin … om te bewegen” voor sportievelingen en wandelaars. 
  • “Ik heb zin … om te ontspannen” om na een wandeling in de frisse lucht heerlijk te genieten van een thalassotherapie.
  • “Ik heb zin … om culinair te genieten” om te proeven van de lokale keuken en zelf te koken.
  • “Ik heb zin … om elk seizoen te beleven” om de prachtige flora van Anlier te leren kennen. 

Dorpjes en natuurparken bezoeken

In de omliggende dorpjes worden bezoekers met open armen verwelkomd. Tijdens hun verblijf kunnen ze ten volle genieten van de rust, de natuur en de mooie landschappen. En in La Fôret d’Anlier komen elke avond de feeën en kabouters uit de legendes tot leven. Zet je dus maar schrap voor een ‘magische’ vakantie te midden van de natuur! Misschien word je bij het krieken van de dag wel gewekt door een burlend hert of zie je bij zonsondergang een vlucht zwarte ooievaars voorbijvliegen … Dit zijn maar enkele dieren die je kunt bewonderen in de twee natuurparken in de streek: het Parc naturel Haute Sûre Forêt d’Anlier en het Parc naturel de la Vallée de l’Attert.

Genieten en proeven van de Ardennen 

Ontspanning en gastronomie? Ook daaraan hebben we gedacht! In de buurt van La Grande Forêt d’Anlier liggen twee thalassocentra. En in de plaatselijke restaurants kun je proeven van artisanaal gebrouwen bier, honing of verse kaas … maar ook van gebak en lokale chocolade natuurlijk! Kortom, een verrassend andere vakantie vol leuke ontdekkingen …