Met het openbaar of eigen vervoer? Les Fôrets d’Ardenne zijn vlot bereikbaar!

Met de wagen, trein, fiets of zelfs te voet … Volg gewoon dit plan.

Hoe La Grande Forêt d’Anlier bereiken?

MET DE WAGEN

La Grande Forêt d’Anlier is vlot bereikbaar via de grote verkeersaders. Vanuit Brussel of Namen via de E411 (afrit Neufchâteau, Vaux-sur-Sûre, Léglise, Habay, Marbehan of Arlon) of de N4 (afrit Bastogne, Fauvillers, Martelange of Attert). Vanuit Luik via de E25. 

MET DE TREIN

De lijn Brussel-Luxemburg van de NMBS stopt elk uur in beide richtingen in de stations van Marbehan en Aarlen.

Hoe La Forêt du Pays de Chimay bereiken? 

MET DE WAGEN

Door dit gebied lopen meerdere autowegen. Van noord naar zuid: de N5 Brussel- Charleville-Mézières die door Charleroi en Couvin loopt, de N53 Beaumont-Chimay en de N589 die voorbij de meren van Eau d’Heure en Chimay komen. Van west naar oost: de N40 Beaumont-Philippeville-Givet en de N99 Chimay-Couvin-Viroinval die vanuit Frankrijk langs Macquenoise passeert. 

MET DE TREIN

La Forêt du Pays de Chimay wordt bediend door lijn 132 (Charleroi-Sud-Couvin) via de stations van Mariembourg en Couvin. ‘s Zomers rijdt de stoomtrein van Les Trois Vallées tussen Mariembourg en Treignes.

Hoe La Grande Forêt de Saint-Hubert bereiken?

MET DE WAGEN

La Grande Forêt de Saint-Hubert is vlot bereikbaar via de twee verkeersaders die dit gebied doorkruisen: de E411 Brussel-Luxemburg en de N4 Namen-Aarlen. 

MET DE TREIN
Je kunt La Grande Forêt de Saint-Hubert ook via spoorlijn 162 bereiken. Deze trein stopt elk uur in het station van Libramont-Chevigny, gelegen in het zuiden van de streek (zowel vanuit Brussel als vanuit Luxemburg).