Ardenne Plaisir

Saint-Hubert

Het Bos en de Geschiedenis van Saint-Hubert

Richard heeft zijn hart verloren aan Saint-Hubert, gebouwd op de overblijfselen van haar grote abdij, omringd door donkere, rustige en mysterieuze bossen.

Saint-Hubert is niet enkel een historisch en natuurlijk erfgoed, maar ook gastronomisch en feestelijk dankzij de gulle en gastvrije inwoners.

Richard neemt u mee op reis via de duizend en één kronieken en geheimen van Saint-Hubert. Laat u vervoeren bij het verhaal van de Benedictijnse abdij, "Rome in de Ardennen" genoemd. Ontdek ook in het overal omringende bos de vele sporen van nijverheid op de vroegere abdij.

En misschien loopt u op een open plek of tussen het kreupelhout wel het legendarisch wit hert tegen het lijf!

Ter afsluiting van dit betoverend moment klinkt Richard graag nog een laatste glas met u bij één van vele zijn “Saint-Hubertijnse “vrienden .

Op het einde van deze dag zullen Saint-Hubert en zijn inwoners, "les  Borquins", ongetwijfeld minder geheimen voor u hebben!


Nuttige informatie

Het Grote Woud van Saint-Hubert

Het Grote Woud van Saint-Hubert, oord van herten en legendes waar de geschiedenis en de fauna zoveel thema’s aanraken dat de bezoeker zich uitgenodigd voelt de mysteries van dit diepe bos te ontrafelen en de verbeelding te laten gaan.

Meer lezen