Saveurs de la Forêt

Florenville

Où bouger

Met ‘’Saveurs de la Forêt’’ krijgt u een demonstratie te zien in de vrije natuur. Ontdek hoe men destijds in de natuur en het bos leefde.

Barbara heeft de opleiding “ boomsleper” gevolgd. Ze vertelt graag over haar beroep met respect voor de natuur en het bos.

U krijgt een demonstratie te zien in de vrije natuur waarin Barbara u laat zien hoe men destijds leefde en werkte in de natuur en het bos. Een groot deel zal gewijd zijn aan het trekpaard en zijn capaciteiten.

U kan verschillende activiteiten combineren in een ‘wilde dag’ waarbij u wild eet en ‘’paard’’ leert spreken. Barbara vertelt waar planten allemaal voor gebruikt worden en wat de rol van de mens is in de natuur. Haar passie zal u ongetwijfeld in de ban houden en doen nadenken over de relatie tussen mens en bos.


Nuttige informatie

Het Woud van de Semois en de Houille

Het Woud van de Semois en de Houille, een plek vol uitdaging en avontuur waar ritme, verandering, rust, schoonheid, comfort en veiligheid in elkaar overgaan…

Ook het everzwijn, symbool voor dit gebied, draagt in zich de waarden van zelfzekerheid, kracht en moed.

Het beboste massief van de Semois en de Houille heeft een rijk natuurerfgoed en prachtige uitzichten. In het midden van het massief neemt de rivier haar mooiste bochten vanaf de rustig kabbelende Gaume tot diep in het onmetelijke Ardense bos. 

Een breed en vooral avontuurlijk toeristisch aanbod in het woud illustreert de slogan die de streek trots draagt: “Ontspanning, dat is ook zichzelf overtreffen.”

Al deze troeven maken van het Woud van de Semois en de Houille een gebied vol ‘’natuur en uitdaging’’ met een ongelooflijk potentieel.

Meer lezen

Verhalen en legendes in het woud van de Semois en de Houille

Onze ervaringen

Meer lezen